post

Löysin mökkipaikkakunnan kangas- ja lankakaupasta hauskaa pöllökangasta ja intouduin ompelemaan Tytölle mekon. Pöllökankaasta on tulossa melkoinen tiimiasu, koska löysin kaupasta myös samasta kankaasta ommellun pipon itselleni. Sitten päätin ommella samanlaisen pipon myös Tytölle, ja ostinpa vielä myöhemmin lisää pöllöjä, joista aion tehdä paidan itselleni. Mieskin vaati päästä tiimiin mukaan, joten tulossa on pöllöillä koristeltu t-paita hänelle.

Nuo muut vielä odottelevat ompeluintoa, mutta Tytön mekko on jo valmis. Tein kaavan mekkoon Tytön olemassaolevan mekon pohjalta, koko on noin 80 cm ja onneksi vielä melko väljä. Olen melko tyytyväinen lopputulokseen, paitsi kaula-aukon ja hihojen resorit aiheuttivat päänvaivaa ja jäivätkin melko kihariksi. Oh well, eipä haittaa, mekko on jo ahkerassa käytössä. Tytöstä on vain vaikeaa saada kunnollista sovituskuvaa, kun hän joko istuu mykkyrällä tai paahtaa menemään. Tässä muutama kuvausyritysten tulos:

Ihan pelkkä mekko vainPöllömekko yksivuotiaalle

Kävelytettävä hetken pysähdyksellä, mutta epätarkkana. Kylminä päivinä alle laitettiin body ja sukkikset.

Sopii myös muinaisnähtävyyksien katseluun (kuvassa esihistorialliset uhrikupit)…

…ulkotepasteluun…

…ja mökkiportaiden kiipeilyyn!

 

Edit. 8/2015:

Vuotta myöhemmin ompelin pöllökankaasta itselleni imetysmekon ja Pojalle t-paidan. Pojan paita mahtuu hänelle edelleen päälle näin 1 v 4 kk iässä, samoin Tytön 1-vuotiaana käyttöön saama mekko mahtuu nykyään vielä päälle paitana. Laittoipa Tyttö myös pikkuveljensä paidan päälleen tässä pari päivää sitten, joten ehkäpä Pojan paidalle on käyttöä vielä ensi kesänäkin. Supermonivuotisia lastenvaatteita siis! Kaikkiin vaatteisiin piirsin itse kaavat olemassaolevien vaatteidemme pohjalta.

IMG_5802

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *