post

Sain valmiiksi muutaman neuleen vauvaa varten. Kuvat ovat jälleen kerran melko ala-arvoisia, kun käytössä on vain pikku pokkarikamera, ei kuvankäsittelyohjelmaa ja olemattoman huono valaistus kaikista yrityksistä huolimatta. Yrittäkää siis kestää kuvanlaatu ja keskittykää vain noihin pienenpieniin vaatteisiin 🙂

Pikkuinen haalari

Vauvan neulehaalari

Vauvan neulehaalari takaa

Etsin netistä erilaisia villahaalarimalleja ja nimenomaan sellaista, joka olisi mahdollisimman helppo pukea vastasyntyneen vauvan päälle. Löysin monia kauniita malleja, mutta esimerkiksi kahdella nappirivillä varustetut hylkäsin saman tien, kun mietin kuinka raivostuttavaa niitä olisi napittaa aina vaipanvaihdon yhteydessä. Ajatuksena kun on, että todennäköisesti maalisvauva tarvitsee sisätiloissakin hieman ylimääräistä lämmikettä ja haalarille voi olla paljon käyttöä.

Käyttämäni malli on Carina Spencerin ”Small Things Romper” ja ohje on ostettavissa linkin kautta. Tässä haalarissa viehätti alun perin kietaisutyyppinen malli, jossa on vain kaksi nappia kiinnitettäväksi. Neuleen edistyessä ihastelin ohjeen hyvää suunnittelua – esimerkiksi vauvan pyllyä varten on lisäyskerrokset, jotta vaipalle olisi tarpeeksi tilaa – ja ilahduin, kun lahkeita ja hihoja varten oli annettu monta erilaista vaihtoehtoa. Ohjeen mallikuvissa näkyvien suorien hihojen ja lahkeiden sijaan halusin tehdä hieman tiiviimmät, paremmin myttyisellä vastasyntyneellä toimivat versiot ja löysinkin ohjeesta nämä käännettävät, kasvun myötä pidentyvät hihat ja lahkeet. Myös tumpuiksi ja tossuiksi käännettävät vaihtoehdot oli tarjolla. Koko haalari neulotaan yhtenä kappaleena, mitä suosin aina, joten haalarissa ei ole yhtään turhia saumoja eikä miljoonaa pääteltävää lankaa. Lankana käytin tylsästi 7 veljestä -lankaa, koska se sattui olemaan sopivan paksuista ohjeeseen enkä päässyt käymään kunnon lankakaupassa. Olenkin jo aloittanut toisen samanlaisen neulomisen, mutta ohuemmasta langasta ja isomman koon mukaan, saa nähdä millainen lopputuloksesta tulee.

Alisa täältä Lilystä julkaisi ihanan vauvan kaulaliinaohjeen omassa Alisa’s Wonderland -blogissaan ja piti tietysti heti neuloa kaulaliina vauvalle. Päädyin jopa samaan väriin kuin Alisan vauvalla, koska se sattui olemaan käytännöllisin (= monenlaisten vaatteiden kanssa yhteensopiva) väri niistä, joita tarjolla oli. Lankana on Novitan Wool, vähän tylsästi jälleen kerran. Haaveilen retkestä lankakauppaan ja etenkin ylimääräisestä rahasta, jonka turvin sinne uskaltaisi mennä… Tämäkin malli on tosi käytännöllinen! Uskoisin, että kaulaliina on helppo pukea vauvalle ja saattaisi jopa pysyä paikoillaankin kätevän kiinnityssysteemin avulla, toinen kaulaliinan pää nimittäin vedetään läpi toisessa päässä olevasta ”solasta”. Neuloin pienemmän koon, mutta kun sovitin sitä Lapselle, se oli oikein hyvä koko hänellekin. Suunnitelmissa on tehdä oma liina Lapselle, luultavasti valkoisena. Ja samasta harmaasta langasta aion tehdä ainakin lapaset ja sukat vauvalle, ehkä myös myssyn, mutta hieman isompaa kokoa kuin ihan vastasyntyneelle.

Lämmintä kaulalle

Vauvan neulehaalari ja kaulaliina

Putkisukat

Vauvan putkisukat

Valmiina on jo yhdet sukat vauvalle, kätevät putkisukat, joissa ei ole erillistä kantapäätä. Nyt vaan harkitsen, pitäisikö vaaleanharmaasta langasta tehdä toiset samanlaiset vai jotkut muut sukat…

Testikäyttäjä

Vauvan putkisukat, neulehaalari ja kaulaliina

Lapsen vauvanukke sai koekäyttää kaikki vauvan neuleet sekä hiiripipon. Tuo nukke on vastasyntynyttä ehkä hitusen pienempi (neuleiden alla on keskoshaalari, joka on tarkoitettu 2,7-kiloiselle vauvalle) ja varsinkin jalat tuntuvat melko lyhyiltä. Pää taitaa olla suunnilleen saman kokoinen kuin Lapsella oli syntyessään, mutta nukella on paksu tukka lisätäytteeksi pipoon. Lapsi oli muuten vauvanuken neulehaalari päällä löytäessään sitä mieltä, että se pitäisi riisua äkkiä pois 😀 Lopulta hän tyytyi avaamaan haalarin napit ja ne pitää näköjään avata joka kerta, kun vauvan löytää.

Vauvaneuleiden neulomisessa on kätevää se, että ne valmistuvat todella nopeasti! Ongelmana on vaan se, mitä seuraavaksi sitten neuloisi kun jälleen kerran on yksi neule valmiina. Meidän vauvalla ei taida tulla kylmä ensi keväänä!

 

12 thoughts on “Neuleita vauvalle

 1. Itse tykkään virkata, mutta kun kaikki ohjeet ovat neulottavia mitä löydän.. 🙁 tosi suloisia!!

 2. Kiitos! Ja voi, kivoja neuleohjeita tosiaan löytyy vaikka kuinka, mutta mä taas törmään kaikenlaisiin ihaniin virkattuihinkin. Virkatut vaatteet on tosi kauniita! Pitänee opetella se taito joskus 🙂 Tai onhan mulle ne perustaidot, mutta ovat päässeet unohtumaan. Tosin neulomisen kanssa oli sama juttu ja sitten kun vaan innostuin niin opin huimasti lisää kaikkien ohjeiden ja videoklippien kautta aina kun oli tarvis saada joku uusi kommervenkki tehtyä 🙂

 3. Ää miten söpö! Tulee melkeen tippa linssiin ku on noin pieniä vaatteita pienelle vauvalle. Ihanat värit myös!

  • Kiitos! Nää vaatteet on ihan sikapieniä! Sitä vaan ihmettelee, että voiko nää oikeasti mahtua jollekin oikealle ihmiselle päälle???

  • Kiitos! Oon kyllä iloinen kun löysin tuon mallin, ohjekin oli niin hyvä. Toivottavasti osoittautuu yhtä toimivaksi käytännössä kuin miltä nyt vaikuttaa 🙂

 4. Oi vitsi miten kivoja vaatteita! 🙂 Itse hamstrasin kans vaikka kuinka kaikkia söpöjä villavaatteita Hildalle, joka syntyi maaliskuun lopulla, mutta sitten olikin jo niin lämmintä että ne jäi kaikki käyttämättä. Eikä nyt varmaan tälle huhtikuun ihmeellekään mahdu, ellei se sattuisi oleen tosi paljon pienempi kuin siskonsa. 🙁

  • Oi, teillekin on tulossa toinen lapsi! Onneksi olkoon! 🙂 Mulla olikin mennyt tämä ihan ohi… Mutta ihana juttu!

   Noista säistä ei kyllä yhtään tiedä, mutta meidän kolmekiloinen ainakin paleli melko helposti kesäkuun sateisessa säässä. Yksi vaatekerros kuitenkin riitti silloin, joten ajattelin, että nyt varmaankin tämä toinen tarvitsee lisäkerroksen. Saa nähdä sitten, onko villainen liikaa vai riittäisikö kevyempikin. Onpahan sitten nukeille vaatteita 😉 Kaulaliina ja sukat onneksi mahtuu käyttöön myöhemminkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *