post

Enpä tässä ole ehtinyt bloggaamaan tai lukemaan blogeja, kun kaikki vähäinen käytettävissä oleva aika kuluu ompelemiseen 🙂 Tai fiilis on oikeastaan, että ompelemisyrityksiin – koko ajan tuntuu, että ehdin tehdä vain murusen kerrallaan, jonkin pienen vaiheen, kaavoittaa, leikata kankaita, neulata, ja sitten taas tulee keskeytys. Mistään flow-tilasta ei siis voi millään muotoa puhua.

Mutta ah, mitä kaikkea ihanaa ommeltavaa mieli keksisikään! Kankaita on, ideoita on, tarpeita on, innostusta on, aikaa ei. Mutta jospa vaikka joululomalla olisi sitäkin..?

Valittaminen sikseen, sentään jotain olen ehtinyt saada valmiiksikin! Tadaa – lasten pandapipot!

Pandapipot

Pipojen malli on alunperin sellainen nurkallinen, eli tuolla pandan korvien suunnalla olisi oikeasti pipon kulmat. Pyöristin kulmat pois ja laitoin pienet korvat tilalle, mutta ehkä toisenlainen malli olisi toiminut paremmin, sellainen, joka on pyöreä jo valmiiksi. Ainakin omaan silmääni nämä näyttävät vielä aika kulmikkailta, joskin ovat lapsille vielä aika isot.

Tytön pipoon laitoin punaisen kukan ihan siksi, että on helpompi tunnistaa kumpi pipo on kumman lapsen. Lasten korvia suojaamaan laitoin jotain ulkoiluvaatekangasta korvien kohdalle kahden pipokerroksen väliin, toivottavasti se pitää tuulen ulkopuolella!

Vielä minulla riittää haastetta tuossa mitoittamisessa. En halua pipojen käyvän pieniksi saman tien, mutta liian iso päähinen on vähän hankala. Aika mielenkiintoista on myös tehdä kaksi pipoa eri-ikäisille lapsille, joiden kasvot ovat aivan erikokoiset, mutta päänympärys sama. Pojan takaraivo on nimittäin sen verran muhkea, että hänen päänympärysmittansa on jo saavuttanut isosiskon pään koon!

Onneksi Pojan pipo istuu oikeasti vähän paremmin kuin tässä kuvassa näkyy, kunhan vain siirrän kiinnitysnapin paikkaa vähän parempaan paikkaan. Alunperin pelkäsin laittavani sen liian tiukalle.

Pipojen materiaalina on kaksinkertainen fleece. Materiaalit ostin edullisesti paikallisen Facebook-kirppisryhmän kautta, joten hintaa pipoille tuli ehkä parisen euroa yhteensä. Vuorikerroksen olisin oikeastaan halunnut tehdä merinovillasta, koska se on lämmintä ja pitää pään kuivana, mutta sitä ei nyt ollut käytettävissä. Nuo pandojen naamat ovat muuten ensimmäiset aplikointini varmaankin ikinä!

 

 

 

8 thoughts on “Pandapäät

 1. IHANAT PIPOT! Ja ihanat aplikoinnit! Mun ensimmäiset ja ainoat aplikoinnit ollut niitä ”laitanpa sydämen tähän”, sulla kyllä hurjan hienot ensimmäiset! Ja ihana uusi otsikkokuva blogilla 🙂

  • Kiitos! 🙂 Mä jotenkin tunnun aina aloittavan tällaisten juttujen tekemisen vaikeimmasta päästä ja sitten vasta myöhemmin tajuan, ettei ollutkaan ihan helppo juttu 😀 Sun nerokkaat eriväritiikerisydämet muuten innosti mua kokeilemaan aplikointia enemmänkin! Tai no enemmän, mutta esim. pariin pipoon. Kiva nähdä muiden käsityöideoita ja toteutuksia!

   Ja jee kun sain viimein tuon bannerin vaihdettua, kuvan otin jo kesällä, mutta kun oli niin kirkasta niin lapsia ei oikein saanut yhteistyöhön niin kuin mun visioissa oli, nyt vähän aikaa myöhemmin mulle kelpaa jo tuokin 😉 Kiva kun huomasit!

   • Mulla onkin kohta luvassa kuus erilaista mekkobodyä 😀 kunhan saa kolmeen eilen valmistuneeseen nepparit paikalleen, loppuivat ketaleet kesken mut onneksi olin jo tilannut lisää 🙂

     • Juuri nyt voisin näpsytellä neppareita kiinni kun pikkupoika on unten mailla, poissa häiriköimästä ja levittämästä osia joka paikkaan. Kun olisi aikaa, ei ole tarvikkeita 😀 kankaita olisi leikeltäväksi, mutta vauvan sylipäikkärit estää leikkelyn 😀

 2. Vau, siis todella hienot! Mä en osaa edes kuvitella että saisin itse tehtyä jotain tuollaista 😀

  Ja tosiaan, hieno myös tuo uusi banneri 🙂

  • Kiitos kiitos! Mä niin nautin nyt kun olen taas löytänyt ompeluinnostuksen! Voi kun olisi vielä enemmän aikaa ommella, niin lapset saisi vaikka mitä uusia vaatteita! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *