post

Ihana pieni kummivauvamme syntyi huhtikuussa, ja heti kun kuulin pääseväni kummiksi, aloin suunnitella minkälaisen lahjan voisin tehdä vauvalle. Päädyin trikoiseen peittoon, koska peitosta olisi heti käytännön hyötyä, tiesin vauvan äidin haluavan vauvalle sellaista sekä ajattelin, että itselle tehty peitto olisi kiva muisto säilyttää aikuisenakin.

Päädyin lopulta yhdistämään peittoon kolmea eri Noshin trikoota, koska saman valmistajan värisävyt toimivat hyvin yhteen. Kaikkia kankaita oli kuitenkin tosi niukasti ja peittoa samanaikaisesti suunnitellessani ja tehdessäni jouduin käyttämään runsaasti luovuutta, että sain riittävän suuren peiton kasaan. Mukaan täytyi lisätä myös mustaa trikoota. Mutta lopputulos on aivan todella paljon hienompi ja mielenkiintoisempi kuin siitä ikinä olisi tullut, jos minulla olisi ollut käytettävissäni loppumaton määrä kankaita! Lisäksi peiton kokoaminen oli täynnä riemukasta oivaltamista ja iloa erityisen peiton toteutumisesta.

Vauvan tilkkupeitto

Nimiaplikaatiotilkku tuli vähän kuin vahingossa valkoiselle tilkulle, mutta sekin tuntuu hauskalta yksityiskohdalta muuten niin värikoordinoidussa peitossa – nimiplakaatti.

Salmiakkitrikoota riitti hyvin tilkuiksi, mutta mäyräkoiratrikoo oli todella kortilla. Osassa trikoopalastani oli ikäviä, oikealle puolelle kankaan läpi kuultavia tussiviivoja, jotka kankaanpalan edellinen omistaja oli niihin syystä tai toisesta saanut aikaiseksi. Mäyräkoiria ja mäyristen osia jäi kuitenkin huonoon kangasosioon niin, että niitä voi leikellä siitä irti, ja siitäpä sainkin idean aplikoida mäyriksiä mustiinkin tilkkuihin.

Yksi lempikohdistani – tilkkujen yli kurkkivat mäyrikset!

Vauvan tilkkupeitto

Mäyräkoiria tilkkuihin aplikoidessa huomasin, kuinka hauskoilta mäyrikset näyttivät tilkun väärällä puolella, joten valmiiseen peittoon pääsi mukaan myös yksi haamukoira. Ompelin koirat kiinni tilkkuihin ihan vain suoralla ompeleella. Harmi vain en tajunnut liimata niitä ensin paikoilleen edes puikkoliimalla – viime hetkillä ommellessa en jaksanut alkaa säheltämään kaksipuoleisen liimakankaan kanssa – joten haamukoira ja muutama muukin on hieman alakuloisena ja venyneenä. Mutta mitäpä tuosta, hauskoja ne ovat kumminkin!

Vauvan tilkkupeitto

Peiton taustakankaaksi pääsi Noshin puputrikoo. Tilkkukankaiden niukkuuden vuoksi pidensin peittoa päistä niin, että puput yltävät myös etupuolelle peiton kummassakin päädyssä. Peitto näyttää takaa hieman vinolta johtuen pupurivien hienoisesta kieroudesta painetussa kankaassa.

Vauvan tilkkupeitto

Ja katsokaas, miten tarkkaa työtä sain aikaiseksi takaosan keskisaumaan, olen oikein ylpeä tuosta!

Vauvan tilkkupeitto

Ompelin tilkut ja etu- ja takakappaleet yhteen saumurilla, tosin tuon takakappaleen tarkan sauman ompelin ensin ompelukoneen suoralla ompeleella. Harkitsin jonkinlaisten kiinnitysommelten tekoa, jotta etu- ja takakappaleet kiinnittyisivät toisiinsa eivätkä luistelisi keskenään hassusti, mutta päädyin aikasyistä sekä yksityiskohtien runsauden vuoksi tekemään vain yhden tällaisen puputikkauksen. Tuokin pikku pupunen on yksi lempparikohdistani peitossa!

Vauvan tilkkupeitto

Mäyrispeitto on ensimmäinen ompelemani tilkkupeitto. Tämän suunnitteleminen ja toteuttaminen oli niin hauskaa, että voisin tehdä peittoja jatkossakin. Vaikea vain uskoa, että yltäisin enää vastaavaan luovuuteen, ellei käytäntö siihen jälleen pakota!

6 thoughts on “Trikoinen vauvan tilkkupeitto vähistä materiaaleista

    • Kiitos Laura! 🙂 Tätä oli niin kiva tehdä, kun koko ajan oli uutta oivaltamista ja keksimistä, ja peitosta tuli tosiaan paljon hauskempi kuin helpomman kautta tehtynä. Kummivauvakin tykkää, kuulemma tästä saattaisi tulla sellainen aina-mukana -turvana -juttu hänelle!

  1. Wau, todella hieno tilkkupeitto! Ja miten mahtavaa, että materiaalien niukkuudesta voi syntyä jotakin noin luovaa ja suloista kuin nuo kurkkivat mäyrikset ja haamukoira <3 Sulla on tosi kiva blogi!

    • Kiitos Anna! Minäkin inspiroiduin tuosta niukkuuden tuomasta ideointipakosta niin, että täytyy varmaankin jatkossa yrittää olla yhtä luova, vaikka materiaalia olisikin riittävästi. Tai sitten pitää alkaa kehittelemään kaikki ideat niukoista jämämateriaaleista 😀 Ja voi kun blogikehut lämmittävät mieltä – ihanaa kun löysit paikalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *